Gratis voor jou!

Op deze pagina kunt je gratis materialen downloaden om samen met je kindje aan de slag te gaan! 

 

Gratis poster om te ontprikkelen

Heeft jouw kind regelmatig een woede uitbarsting na een drukke schooldag? Of barst het thuis op eens in tranen uit? Merk je dat ze na een drukke volle dag zich terug trekken of misschien juist het tegenovergestelde vol met energie? 
Het zou zo maar kunnen zijn dat jouw kind dan overprikkeld is! 

Overprikkeling kan op diverse manieren geuit worden. Door bijvoorbeeld verandering in gedrag, heftige emotionele reactie maar ook in fysieke reacties als hoofdpijn, buikpijn of vermoeidheid.
Kinderen gebruiken ook weleens de mooie omschrijvingen:
- Een vuurbal in mijn buik
- Botsende auto's in mijn hoofd
- Ik kan mijn tranen niet stoppen
- Ik ben een vulkaan die moet uitbarsten
- ik-moet-dan-gewoon-bewegen 

Een kind krijgt op een dag veel prikkels binnen. Leuke en minder leuke. Vooral de laatstse kan de emmer behoorlijk doen vullen. En vaak is er weinig tijd om ze te verwerken en de emmer te legen! 

Download hier naast
een leuke poster met 8 ontprikkelingsmogelijkheden voor je kindje! Even uitprinten, ophangen en uitproberen maar! --> 
Gratis poster voor tijdens een emotie

Emoties we hebben ze allemaal! Het is een natuurlijk instinct van ons lichaam. Maar soms kan het lastig zijn om ze op de juiste manier te uiten. Zeker voor jonge kinderen die dit nog mogen leren. Het leren uit op de juiste manier is voor nu en later belangrijk! 

Echter tijdens de emotie zelf vinden veel kinderen het lastig om onder woorden te brengen, wat ze nu op dat moment nodig hebben. Om jullie daar een beetje in te helpen heb ik een poster gemaakt met 4 mogelijkheden die kunnen helpen tijdens een emotie. 

Probeer de opties eens uit als je kindje niet te hoog in de emotie zit. Hoe voelt het, hoe zou het kunnen voelen als je wel boos, verdrietig of bang ben? Bij elke emotie kan een kind een voorkeur hebben voor een ander diertje. 

Print hem uit en hang hem zichtbaar op! Sommige kinderen vinden het fijn om aan te wijzen wat ze nodig hebben, daar kan je de drempel dus verlagen voor je kindje om aan te geven waar het behoefte aan heeft. 

Download hem hiernaast -->


 
 
 
E-mailen
Instagram